Citix Oy:n liiketoiminta sulautuu osaksi Ajanvaunu Oy:tä

Citroenin ja Peugeotin varaosa- ja huoltopalvelut Mikkelissä keskittyvät jatkossa Ajanvaunu Oy:n yhteyteen.

Vuonna 2007 perustetun Citix Oy:n liiketoiminta sulautuu osaksi Ajanvaunu Oy:tä. Kaapelikadulla vaikuttaneen huoltokorjaamon ovet menevät kiinni marraskuun viimeinen päivä. Citixin neljän työntekijän henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä Kinnarinkadun ja Juvantien kulmauksessa sijaitsevan Ajanvaunun tiloissa itsenäisyyspäivän jälkeen 7.12.2021. Citixin muut yhteystiedot, eli puhelinnumero ja sähköpostiosoitteet säilyvät ennallaan.

Citixin yrittäjänä viimeiset kolme vuotta yksin toiminut Antti Ruusu luonnehtii muutosta omalta kohdaltaan luonnolliseksi. Ranskalaismerkkien uusien autojen myynti on ollut useamman vuoden ajan Ajanvaunun kanssa samaa yritystä olevan Autoarinan kontolla. Lisäksi kilpailu on koventunut ja merkkien autokanta muuttunut.
– Itse pidän eniten asiakaspalvelutyöstä. Jatkossa muut hoitavat hallinnon ja se sopii minulle, kolmen pienen lapsen isä toteaa.

Ruusu ei siis ole jättämässä jäähyväisiä asiakkaille, vaan pikemminkin päinvastoin.
– Kiitän kaikkia asiakkaita luottamuksesta. Citix ei häviä mihinkään, vain osoite muuttuu toiselle puolelle kaupunkia, mies tähdentää.

Citix palkittiin vuonna 2015 Suomenparhaasta asiakastyytyväsyydestä

Ajanvaunu Oy:n hallituksen puheenjohtajan Pekka Piispa kertoo liiketoimintakauppaa valmistellun jo pitkään.
– Tärkeintä tässä on se, että saamme näiden merkkien jälkimarkkinointipuolelle lisää osaamista. Näin voimme palvella Citroen- ja Peugeot-autoilijoita entistä paremmin.

Kaikkiaan Ajanvaunu Oy:n palkkalistoilla on työntekijöitä yli 30, joista huoltokorjaamon ja varaosamyynnin eri tehtävissä on 20. Ajanvaunulla on täyden palvelun autotalo Mikkelin lisäksi myös Savonlinnassa sekä Kuusitien ja Juvantien risteyksessä sijaitseva Autoarinan automyynti.

Aloite liiketoimintakauppaan tuli Ruusun puolelta. Neuvotteluja yhdistymisestä liiketoimintakaupan muodossa käytiin pitkään. Vuonna 2007 perustetun Citix Oy:n perustajaosakkaat Juha Routaharju ja Juha Anttonen ovat väistyneet yhtiön toiminnasta jo vuosia sitten.

Ruusu on ollut mukana Citixin liiketoiminnassa vuodesta 2014 työskenneltyään sitä ennen yrityksessä huoltoneuvojana. Nyt ympyrä tavallaan sulkeutuu, sillä opiskeltuaan silloisessa Mikkelin Ammattikorkeakoulussa autoinsinööriksi mies työskenteli Ajanvaunulla kahtena kesänä varaosamyyjänä.

Otsikkokuva ja uutinen julkaistu alunperin Erikoissanomissa 17.11.2021